Ville mest visa, sa hon stolt.


öva öva varje dag

I tisdags var jag ledig och hade massor av tid att öva. Så här många timmar övade jag:

Ensemble: 0
Piano: 0,5
Sång: 0
Fyrhändigtpiano-läxan: 0
Orgel: 5 (personligt rekord!)

Var riktigt nöjd med dagen efter det, och framförallt var det inte alls tråkigt utan bara roligt. En ganaska stor del av tiden satt jag med bachs Bb-dur som är för bra för att man ska kunna låta bli det. (Tänker på hur himla snyggt det var när Jenny spelade det i Mönsterås...) Men det är alltså helt och hållet självstudier, så därför vill jag fråga:

Spelar ni det inringade med v.h.? Jag tycker att det verkar vara den enklaste lösningen.


emelie

Musikhögskolan

På Lördag ska jag på Öppet hus på Musikhögskolan, framförallt för jatt jag vill veta om lärarna/eleverna där håller med Robert om att jag ska välja Kantor även om jag kommer in på Organist, och så visar det sig att han är den enda som kommer att vara där för att representera kyrkomusikerutbildningarna! Han som inte ens är elev där, och framför allt inte lärare. Nä, dålig stil MHS i Malmö, behövde inte ni massa sökande till de här utbildningarna eller hur var det...?


emelie

Jul...


Nu är det äntligen jul! Jaja, snart i alla fall, åtminstone känns det så. Jag längtar som en galning, så himla mysigt alltihop! Det börjar redan kännas att vintern är på väg, kallt och mörkare på kvällarna och hela det underbara köret! Dessutom planeras det för fullt för alla kommande, fantastiskt roliga julkonserter! På sånglektionerna övas det på 4 låtar: Happy X-mas (war is over), Rockin' around the Christmas Tree (i Miley Cyrus-version som enligt mig inte alls är lika bra som originalet, tyvärr), Mer Jul och My Grown-Up Christmas List. Den sistnämnda hade jag aldrig hört innan, men den är superfin! 

Och så måste jag ju bara passa på att dra ett dåligt julskämt:
- Vad gör orkestern den 23:e december?
-?
- Har julstämning, såklart!

God jul på er! (om än ett bra tag för tidigt, men ändå)
Anna




RSS 2.0