Heleneholms orgelutskott


Titta va söta vi är!

Snygg orgel


En dansk Marcussen orgel från 1973 i St Laurenskerk i Rotterdam. Bara jag som tycker att den påminner om Växjös? Det är iallfall Marcussen som byggt kyrkan i Lunds Domkyrka.

En vecka till julafton

Jahapp. Då var de härliga julshowerna med elevens val helt plötsligt över. Trots att det hela kändes ytterst oseriöst till att börja med fick vi till slut ihop en show med allt från heavy rock till klassisk musik. Det bjöds till och med på soloinsatser av folk som börjat sjunga seriöst ca 2 dagar innan premiären, och en och annan dansande (tillika mycket bejublad) julgran. Blir alltid deprimerad när man har fått hålla på med det man gillar allra mest intensivt i flera dagar, och vips, så är det över. Känns helt sjukt att ha övat ett halvår inför de här två konsertdagarna, vill ha fler konserter! Jaja, det var kul så länge det varade och alla var grymt duktiga! Länkar några av låtarna som stod på programmet här nedanför.

Superstitious:                                http://www.youtube.com/watch?v=fngeIGyamqQ&translated=1
Himlen i min famn:                        http://www.youtube.com/watch?v=nzhjZnFtNVM&feature=related
Rocking around the Christmas tree:http://www.youtube.com/watch?v=hRzyOSAJg94&translated=1

Men som tur är tar inte det intensiva musicerandet slut här: Min kära mentor tvingade mig att spela/sjunga något för klassen imorgon på avslutningen, som en sista plåga innan jullovet. Tror jag ska spela Stilla Natt på munspel, får se hur det går.

Återkommer senare med rappport från den stundande julkonserten i kyrkan, kan säga så mycket som att mina nummer inte riktigt sitter så bra som jag skulle önska...

Och om jag av någon anledning inte skulle hinna skriva innan självaste julafton så är det nog bäst att säga
GOD JUL!

Musicera mera!
Anna

P.S. Glöm inte Oskarshamn i februari!


Äntligen

Imorgon gäller det tusen gånger mer! Rutters Toccata in Seven och Moréns Jul på Johanneskyrkans orgel! Det är denna konserten mitt liv har handlat om sen skolan började. vet inte riktigt vad ska fylla det med sen. Bröllopet kanske!
Mobilfoto jag tog idag när jag hade övat.

Emelie

konsert!

Ikväll gäller det. Bachs Toccata i d-moll för tre orglar i Andreaskyrkan. Och läktarorgeln är min! Hehe...


emelie

Mitt i musiklivet

Och så börjar julefriden äntligen att sänka sig så smått över skolan och alla dessa generösa lärare: bara ett prov kvar denna terminen. De senaste veckorna har varit fullpackade med läxor, prov, inlämningar mm. mm. Om man dessutom som jag hade tänkt sig ett liv vid sidan av skolan och kanske hinna utveckla sitt orgelspel lite inför den kommande julkonserten i kyrkan, så har man garanterat tänkt fel: har inte suttit vid orgeln på flera veckor! Men jag måste erkänna att musikskolans julkonserter har haft högre prioritet, då de gick av stapeln nu i veckan. I år spelade jag skogstomte med scenskräck, som ett gäng vilsna musikskoleelever raskt hjälper mig att bli av med. Det var inte direkt gott om tid att vara med på alla övningar, men det var jag, och kul var det! Precis som vanligt är det helt underbart att fokusera på sången och alla härliga kompisar i en hel vecka, och precis som vanligt är det med stor motvilja man på torsdagskvällen accepterar att man precis gjort årets sista föreställning och dagen efter är man tillbaka i vardagen igen som om ingenting hänt. Det var i alla fall helt underbart fantastiskt roligt att vara med så länge det varade :)

Nu är det i alla fall lugnt på musikfronten under den kommande veckan, men sedan drar det igång igen: tre dagars julshow med elevens val, där jag ska göra lite allt möjligt. De allra flesta låtarna som står på programmet är traditionella julsånger, men några utstickare finns, ex. Superstitious av Europe, som jag ska sjunga och spela keyboard till. Hur de fick mig att gå med på det vet jag inte riktigt...
 
Den stora finalen innan jag får jullov på riktigt går av stapeln söndagen d. 4:e advent: Kyrkans årliga julkonsert.
Då jag som sagt försummat orgelspelandet de senaste veckorna är det oklart vad jag ska spela där, blir eventuellt en cool sättning av Gläd dig, du Kristi Brud om jag hinner lära mig den. Stilla Natt ska jag i alla fall framföra på munspel (då det är i stort sett den enda jag lärt mig på detta instrument än så länge). Dessutom ska väl någonting sjungas, men vad vet jag inte. Upptäckte en jättefin jullåt med Peter Jöback förra veckan, Viskar en bön heter den, men jag hittar tyvärr inga noter/ackord till den:( Om ngn vet var man kan få tag på dessa eller har ngt förslag på ngn annan jullåt som lämpar sig att sjunga, får ni gärna kommentera. Lyssna gärna på denna vackra julsång!

Anna

Johanneskyrkan

Hade två timmars egen övningstid på orgeln i Johanneskyrkan igår! Denna enorma symfonisk-romantiska orgel är nog den bästa jag spelat på. Speciellt Moréns jul låter jättebra på den. Imorgon börjar min bästa orgelvecka i livvet. Emelie

RSS 2.0