galet


En bambuorgel! På filippinerna. Helt sjukt, och den låter typ helt normalt. Man kan lyssna här.

Liturgi, nostalgi och musikteori

Halva högmässan goes mine. I söndags tog jag hand om halva kalaset själv - alltid lite småläskigt med all liturgi som ska spelas på rätt ställe, omregistreringar på två sekunder, tongivning åt prästen och preludier hit och dit till psalmerna. Men jag är rätt nöjd, förutom att introitus hamnade minst sagt i otakt med församlingssången på vissa ställen... Som postludium spelade jag Legend VII fr Oskarshamn, gick också bra förutom att kopplet krabbade lite och hackade några toner genom att envist vägra hålla sig nere.
I förra veckan satt jag och lekte lite för att hitta ett förspel till Jesus för världen, och landade på något ganska häftigt dataspelsduttande som jag bestämde mig för att spara till söndagens högmässa. Mamma gillade det iaf, och då är man ju alltid nöjd och belåten :)

Och nu är det bara sex dagar till MUT-provet! Kommer vara så fruktansvärt nervös alltså!!! Men sången och B-dur sitter iaf som det ska nu, frågan är bara vad nerverna har för effekt. För övrigt ska jag sjunga An Chloe, länkade den här som Song of the Day #4 för ett tag sen tror jag ifall ngn är intresserad :) Ändå blir nog musikteorin värst, sämst på det! Har försökt plugga lite nu på sista tiden, får väl se om det hjälper. Är nog ett hopplöst fall ändå :P Allt det där teoretiska inom musiken känns onödigt - det är ju spelandet som är det viktiga!
(Jaja, vet att det finns en massa bra grejer med att kunna teorin när man ska spela, bara lite tjurig ;P)

Till sist lite bilder från julkonserterna med elevens val i december. Miss 'em!<3


Absolut inga kommentarer...


Om ni aldrig har sett en levande gran förut, så vet ni hur de ser ut nu ;P

Och så en fin bild som jag tog i körkan häromda'n:



Ha det gött!

//Annawee


registrant

Idag var jag registrant/bladvändare på Roberts konsert i domkyrkan. Det var kul, men riktigt nervöst!Usch vad mycket ansvar jag fick där.

emelie

st petri



Var igår och kollade på Marcussen & Son-orgeln i st Petri (Malmös största). En orgel helt i min smak. En universalorgel, byggd 1951, med huvudsakligen nyklassisk klang. Det vill säga massor med principaler och rörstämmor. Som gjord för Bach. Jag måste säga det Jenny. Jag tycker att faktiskt Bach är bäst av alla ändå. Den har ju dock även många romantiska möjligheter med en del stråkstämmor och dova flöjter.

Organisten Alexander är riktigt cool. Han är en sån som satsar och gör allt på riktigt. Inget hobbytrams bara för att det är i kyrkan. I sin förra församling, miniförsamlingen Kirseberg, startade han kammarkör som blev riktigt bra, turnerade och sånt. Nu leder han forfatrande den, men som en fristående kör. Han har även planer på att starta en blandad ungdomskör. En som bara sjunger klassiskt och är bra på riktigt. Det hade varit så jävla coolt. Malmö har så lite körtradition. Speciellt jämfört med Lund.

Song of the Day #5

Dagens artist upptäckte jag konstigt nog bara för ett par veckor sedan, trots att han varit aktuell ett bra tag längre än så. Hade lagt in låten på MP3:n - och glömt bort den, såklart. Men en precis lika vanlig, seg morgon som alla andra, när jag satt på bussen mot skolan, slog det mig av någon anledning att det fanns en olyssnad låt på MP3:n. Så jag satte lurarna i öronen utan några större forväntningar; han var ju ändå bara en sån där tråkig tuggummipopkille som får alla tjejer på Allsång på Skansen att skrika sig hesa. Eller?

Nej, visade det sig. Eller jo, tjejerna skriker ju som galna, men det där med "tråkig tuggummipopkille" fick jag vackert ta tillbaka efter att ha tryckt på play den där morgonen. Låten skiljer sig rejält från min vanliga musiksmak, men eftersom den är så oerhört snyggt uppbyggd och har en cool text spelar det ingen roll. En av de få bättre låtarna i sin genre, tycker jag. Om inte den bästa.

http://www.youtube.com/watch?v=yDfT2xtO6Ss

P.S. De flesta av er har säkert hört låten tidigare, men jag vill bara meddela för säkerhets skull att den kan vara starkt beroendeframkallande och i sällsynta fall ge symptom som ofrivilliga sånganfall och glädjekänslor.

Ha det gött!

//Anna


RSS 2.0