Racerfingrar önskas!

Dagens irritationsmoment: När jag sitter och klinkar på mitt kära piano och då och då försöker mig på en snabb låt, för att om möjligt någon gång i denna världshistoria kunna spela i samma hastighetsklass som Han me' håret (Wells alltså), envisas mina farträdda fingrar med att trilskas något infernaliskt och prompt vägra att ställa upp för sin ägare. Garanterat tjurighetsframkallande, men låta sig besegras av strejkande kroppsdelar? Aldrig! 
Någon som känner igen sig, eller till och med har ett bra tips på hur man tillintetgör strejkande fingrar?? Är det skalnötning som gäller eller finns det några andra bra knep??

Ha det gött!
//Anna


konkurrensen

Det är redan 26(!) stycken som sökt till kantorsutbildningen i Malmö, och jag är inte en av dom. Detta är helt fruktansvärda nyheter. Det brukar vara typ 10 som söker, dom tar in fyra. Usch. Nu måste jag söka fler skolor som reserv, men jag vill ju inte gå någon annanstans!


övaövaöva

Emelie

Song of the day #4

En klassisk sak av Mozart vid namn An Chloë som jag sjöng på en konsert i torsdags kväll. Och VARFÖR ska det vara så svårt att få lite power i de låga tonerna när man sjunger i falsettrösten, medan de höga sitter som en smäck?

http://www.youtube.com/watch?v=czxsbkM2JLk&feature=related

Ha det gött!

//Anna


Den där pianisten i bakgrunden är misstänkt lik en bläckfisk alltså...


Projektarbetet

Var igår och hälsade på i både Matteuskyrkan och St Paulikyrkan för mitt projektarbete. Imorgon väntar Mariakyrkan och på fredag st Mikael. De allra flesta av Malmös kyrkor har Mårtensson-orglar från 40-talet och framåt, men det är intressant att se hur samma byggare förändrat (eller inte?) sina orglar under tidens gång.


St Paulis läktarorgel genom kororgelns backspegel

Song of the Day #3

Tjo i boet därute, hoppas allt är till belåtenhet! Tycker att det börjar bli daxx för nästa låttips igen, så here we go:

Precis som jag sa sist, blir dagens låt You're gonna go far, kid av Offspring. Motiveringen blir något kortare än sist: ENERGI!

Enjoy yourselves:
http://www.youtube.com/watch?v=fRxHHZEqwpw&translated=1

Ha det gott, igelkott!
//Anna


Fotografera orglar

Idag fick jag en "Hur man fotar orglar-snabbkurs" av skolans fotolärare.

   Nummer ett är att ALDRIG fota en orgel med blixt. Både för att det blir konstiga skugor in bakom/emellan piporna, men och framförallt för att ljuset i speglas i dem. Dessutom finns det liksom inget behov då orglar alltid står still.
   Eftersom det ofta är dåligt ljus i kyrkor, och speciellt vid denna årstiden bör man ha ganska högt ISO, ca 400 kan vara lagom, men då bör man sätta kameran på någonting, jag fick låna ett ministativ. Det höga Isot gör också att hela bilden blir tydlig, bra om man ska fota en stor grej som tar upp hela bilden alltså.
   Sen bör man också ställa in vitbalansen manuellt eftersom kamerans auto-inställning fungerar lite dåligt i kyrkorummet. Kommer inte ihåg varför.

Min lilla älskling:


Foto tagit med autoinställning


Foto taget med fotolärarens tips.

Ögonfröjd

Eftersom vi alla idag skulle ha varit i Oskarshamn tillsammans, men tyvärr inte är det, tänkte jag lägga in lite bilder från tidigare vistelser i vår favoritstad istället. Titta och njut!

SOMMAREN NOLLÅTTA:




Ett av de förbjudna fotona på Döderhultarmuséet ;P




Mobilnördar på Allsång i parken




Fin bild på Jenny i TV-rummet :)




Sova-över-party hos Ewa och Betty!


SOMMAREN NOLLNIO:




Allas vår älskade Cilla ♥



"Robban" rockar loss: kan det möjligtvis vara The Liberty Bell??




Yoga-Karin leder den välgörande sånguppvärmningen i Mönsterås :)









Emelie och Jenny slår sina kloka huvuden ihop.




Tvåstämmig skönsång i The Prayer




Sound The Trumpets!!!




Tack Emelie för La-Voix-kompet, utan dig hade jag aldrig vågat :P




Gavotte/Oskarshamnslåten!
(P.S. Kolla Bettys snygga leggings från JC!)



Avslutningskonserten


Och så från senaste Smålandspartyt:



La chica donna, eller vad säger ni?? ;P

Ha det gött!

//Anna

Song of the Day #2



Lose Yourself med Eminem är inte bara dagens, utan veckans, månadens, ÅRETS låt (tillsammans med You're gonna go far, Kid av Offspring som jag ska länka snarast möjligt;P). Vet inte riktigt vad som gör denna låt så bra, antagligen främst en kombination av en härlig rytm och en fantastisk text. Dessutom är det något speciellt med låtens attityd, kan inte sätta fingret på vad riktigt. 

Kan tänka mig att det finns en del fördomar om Eminem: Det enda vissa människor vet om honom är nog att han varit drogmissbrukare, och drar därför slutsatsen att hans musik (och dess kvalitet) helt utformats därefter.
Fel, säger jag bara. Så fruktansvärt fel. Han skriver texter som biter sig fast, som alla kan känna igen sig i - till och med en tonårstjej från de småländska skogarna som aldrig ens smakat en cigarett och alltså lever ett helt annorlunda liv än han har gjort.

Måste nog erkänna att jag, innan jag gick djupare i Eminems musik, också hade en del fördomar om hiphop - var t.ex. stensäker på att "det är inte lönt att lyssna på - allt låter ju likadant! Är ju inte ens musik, för 17, bara en massa meninglöst tjafs." Så tycker jag fortfarande om en del hiphop. Men Eminem har rusat långt utanför den kategorin, det är verkligen något särskilt med hans musik. Curtain Call (en av hans plattor) är, såvitt jag för tillfället vet, den enda platta där alla, precis alla låtar har det där lilla extra. Du har hört det förut: Nån poppis artist släpper en CD med en eller ett par megahits, resten fastnar inte överhuvudtaget utan verkar bara vara ihopsnickrade för att komplettera en skiva och göra släppet möjligt. Men precis exakt varenda en av Curtain Calls låtar är unika - något hos varje låt gör att man vill höra mer. Om någon där ute möjligtvis polar med kungen av hiphop kanske ni kan ge mig svaret på frågan: Hur 17 gör han?

Ska sluta tjata nu, tror att budskapet har gått fram rätt tydligt. Här har ni i alla fall länken till Lose Yourself - lyssna, njut och släng in en kommentar med era åsikter!

http://www.youtube.com/watch?v=xFYQQPAOz7Y&translated=1

Ha det gött!
// Anna


Snygga orglar 2


En holländsk orgel. Men så var ju också flamlänningarna orgelbyggarmästare under 1600- och 1700 talet genom att ta det bästa från alla håll. Denna finns i Onze-Lieve-Vrouwekerk (Jungfrukyrkan) i staden Breda och invigdes 1969, men är dock byggd av mestadels gamla pipor. Snygg iallafall.
   Idag har jag satt igång med min projektarbetes uppsats genom att ringa till två organiskter och bokat in en tid för när jag kan komma och titta på deras orgel.

RSS 2.0